3. Páduai Szent Antal - Isten szónoka

Posted by Katolikusok Csoportja  |  at  22:23 No comments


Amíg első állomásunkra érünk, addig ráhangolódásként nézzünk meg  pár percet   Pádua védőszentjének - Szent Antalnak életéről készült filmből:



 

Ez a gyönyörű és elgondolkoztató olasz játékfilm - amelyből itt csak másfél perc ízelítőt látunk - Páduai Szent Antal (1195 -1231) életének főbb eseményeit kíséri végig, az 1221-es szicíliai partoknál történt hajótörésétől kezdve egészen haláláig.

Antal egy portugál szerzetes, aki Olaszországban keresi Szent Ferencet. Antal szónoki képességére egy véletlen folytán derül fény. Életének legnagyobb részét Padova városában és annak környékén tölti, mely akkoriban az „uzsorások városa" néven volt ismert.

Antal tanítása és természetfeletti ereje hatalmas változásokat okoz Padova életében, ezért később a város védőszentjévé választják.

32 évvel halála után felnyitják koporsóját, melyben a nyelve teljes épségben megmaradt. (Ezt majd látni fogjuk a bazilikában.)

Amikor testét a koporsójában átszállították Rómába, a nyelve teljesen ép, vérpiros volt, míg a teste többi része elporladt.

Szent Bonaventura így kiáltott fel: "Áldott nyelv, amely mindig Isten dicsőségét hirdette, mely Istenhez hívta az embereket, és Istent magasztalni tanította. Mily becses lehetsz Isten előtt! Könyörögj értünk! Ámen."

Zarándok

Kedves Zarándok, ki erre jártál, pár szóval vagy egy imával a hozzászólásban, kérjük hagyj nyomokat magad után ...

Hírlevélre feliratkozás

Új bejegyzésekről, hozzászólásokról e-mail-ben küldünk értesítést

Share This Post

Kapcsolódó bejegyzés

0 megjegyzés:

Text Widget

Jézus azt mondja: „Én vagyok az út...” Egyszerű dolgunk van, ha ezt a kijelentést komolyan vesszük, hiszen ha előttünk az Út, akkor nincs más feladatunk, mint végigmenni rajta. Ő célhoz vezet, csupán követnünk kell tanítását, és legfőképpen életpéldáját. Ha pedig valaki még ezek után is félne elindulni, jelzőtáblákként, illetve -lámpákként ott vannak a szentek, - és várnak is bennünket Padovában, Assisiben, Rómában és Rotondóban - akik szintén útbaigazítanak, és modellt nyújtanak az Isten felé vezető úton.

Jó zarándoklatot kedves "Virtuális" Zarándokok!
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.
back to top